Mrs. Buică

(2023)

Mrs. Buică

Premiera RO

08 Decembrie 2023

Regia

Eugene Buica

Cu

Gen

Documentar

Durata

83 minute

Rating

N-15 - Nerecomandat sub 15 ani

Sinopsis Mrs. Buică

Filmările pentru documentarul Mrs. Buica au durat peste 24 de ani și sunt realizate în România și în America.

În anul 1973, Ioana și Petre Buica, împreună cu cei doi fii, George și Eugene, emigrează în America. Îi descoperim 15 ani mai târziu: Ioana și Petre sunt stabiliți în New York, Eugene în Los Angeles, iar George s-a reîntors între timp în România.

Familia se reunește la București în 1998 pentru a participa la nunta lui George. În această vizită, Eugene și părinți săi locuiesc împreună într-un apartament dintr-un vechi bloc comunist, iar imaginile surprinse vorbesc de la sine despre dinamica familiei.

Ioana este cea care declanșează de cele mai multe ori conflictele și este responsabilă pentru haosul general, acuzându-l în pemanență pe Petre de infidelitate și sugerând chiar lucruri mult mai grave de adevărul cărora nu putem fi siguri. Doamna Buica este fascinantă – este un performer desăvârșit, reușește să fie distractivă și șocantă pe parcursul unei singure replici. În plus, adoră șă fie filmată, iar camera o iubește.

George, fratele lui Eugen, este un mister: tăcut, își ignoră complet familia la nuntă sau oriunde atundeva. Petre, tatăl celor doi, încearcă să pară că e bine, deși natura lui este explozivă și, în plus, a fost diagnosticat cu cancer.


Video Mrs. Buică


Detalii tehnice Mrs. Buică

Tara

Romania, SUA

Ecran

Normal (1.85:1)

Culori

Color

Distribuit in Romania de

Doi lei si o chifla