Codul lui Da Vinci

(2006)

The Da Vinci Code

Premiera RO

19 Mai 2006

Premiera SUA

19 Mai 2006

Regia

Ron Howard

Cu

Audrey Tautou, Tom Hanks, Ian McKellen

Gen

Acțiune, Aventuri, Dramă, Thriller

Durata

149 minute

Rating

A.G. - Audiență Generală

Sinopsis Codul lui Da Vinci

De la regizorul Ron Howard, producătorul Brian Grazer și scenaristul Akiva Goldsman,  vine versiunea pentru cinema a Codului lui Da Vinci, scris de Dan Brown, unul din romanele cele mai populare și dezbătute ale timpului nostru, cu o distribuție condusă de dublul laureat al Premiului Oscar Tom Hanks alături de Audrey Tautou, Ian McKellen, Alfred Molina, Jurgen Prochnow, Paul Bettany și Jean Reno.

Faimosul semiolog Profesorul Robert Langdon (Tom Hanks) este chemat într-o noapte la Muzeul Luvru unde un custode a fost ucis, lăsând în urma sa o urmă misterioasă plină de simboluri și indicii.

Fiind în joc propria sa supraviețuire, Langdon, ajutat de agenta de poliție criptolog de profesie Sophie Neveu (Audrey Tautou), descoperă o serie de secrete extraordinare care sunt ascunse în operele lui Leonard da Vinci, toate conducând la o societate dedicată păzirii unui secret străvechi, rămas ascuns timp de 2000 de ani.

Cei doi pornesc într-o cursă prin Paris, Londra și Scoția, adunând indicii în timp ce încearcă cu disperare să spargă codul și să descopere secretele care vor zgudui chiar temelia omenirii.


Detalii tehnice Codul lui Da Vinci

Tara

SUA

Ecran

Cinemascop (2.35:1)

Distribuit in Romania de

InterComFilm Distribution

Distribuitor international

Sony Pictures Releasing International