Institutul Cultural Român de la Varșovia împreună cu Centrum Kultury Zamek / Kino Pałacowe vă invită la o călătorie cinematografică în România.

În program filme apreciate, premiate, care încântă, dau de gândit, amuză, reușesc să stârnească curiozitatea cunoscătorilor cinematografiei românești, dar și publicului nou.

23-26 noiembrie 2023

Kino Pałacowe, ul. Św. Marcin 80/82
Bilete: 18 zł de la casa cinematografului sau online: https://www.bilety24.pl/kino/organizator/kino-palacowe-479

Programul detaliat al proiecțiilor:

Joi, 23 noiembrie, ora 17:45

Imaculat, România, 2021, 114’, regia: Monica Stan, George Chiper-Lillemark

Acțiunea are loc într-o clinică pentru reabilitarea dependenților de droguri. O tânără femeie, Daria, ajunge să fie protejată de ceilalți pacienți ai clinicii, în marea lor majoritate bărbați, datorită inocenței sale.

Vineri, 24 noiembrie, ora 18:00

Om-câine / Man and Dog, România, Bulgaria, Suedia, Germania, 2022, 108’, regia: Ștefan Constantinescu

Suntem la apogeul crizei sanitare provocată de coronavirus când personajul Doru decide să revină în România, abandonându-și locul de muncă din Suedia. Susține că trebuie să asiste la botezul fiului celui mai bun prieten, dar în realitate are un alt plan. Alături de câinele mamei lui, Doru urmărește să își confirme bănuielile legate de infidelitatea soției.

Sâmbătă, 25 noiembrie, ora 15:30

Oameni de treabă, România, Bulgaria, 2022, 105’, regia: Paul Negoescu

Ilie se bucură de o viață ușoară de polițist într-un sat din nord-estul țării. Pasivitatea lui în timpul unei serii de evenimente violente îl transformă într-un complice al crimei. Tensiunea se acumulează în sat, obligându-l pe Ilie să ia o decizie finală..

Filme românești de scurtmetraj

Amar / Kaïmós, regia: Sarra Tsorakidis, 2020
Prin oraș circulă scurte povești de dragoste, regia: Corina Gabriela Dașoveanu, 2021
Trofeul tinereții, regia: Răzvan Oprescu, 2019
Pune-te în locul meu, animație, regia: Laura Georgescu Baron, 2022
Moștenirea, regia: Marian Fărcuț, 2022

Duminică, 26. Octombrie. ora 13:45

Întregalde, România, 2021, 104’, regia: Radu Muntean

Trei prieteni se află într-o excursie umanitară de sfârșit de an. Călătorind într-un jeep pe drumurile de munte ale satului Întregalde, întâlnesc un bătrân singur pe care încearcă să-l ajute să ajungă la gaterul unde pretinde că lucrează. Când mașina lor rămâne blocată într-un șanț în pădure, gaterul se dovedește a fi abandonat și sunt nevoiți să petreacă noaptea împreună cu bătrânul senil, iar ideile lor despre empatie și generozitate încep să fie puse la îndoială.

Duminică, 26. Octombrie, ora 18:45

Berliner, România, 2020, 93’, regia: Marian Crișan

Berliner aduce pe ecran o prietenie ciudată între un șofer de tractor dintr-un orășel de provincie și un politician de rang înalt din București, în timpul unei campanii electorale tensionate, într-o satiră despre politică, corupție și valori morale. Titlul vine de la sintagma „Ich bin ein Berliner”, din faimosul discurs anti-comunist al lui John F. Kennedy, ținut în Berlinul de Vest, în vara lui 1963.