Vasile Alboiu, Creative Director PRO TV: „AI-ul se dovedește clar o unealtă extraordinară, însă, factorul uman, inspirația, au rămas în continuare și fac, cu adevărat, diferența”.

De-a lungul timpului, echipa de Creație PRO TV a prezentat telespectatorilor imagini inovatoare care ilustează informații din producțiile companiei. Anul acesta, echipa a dus aceste proiecte la următorul nivel și a introdus în procesul de creativitate umană și Inteligența Artificială pentru toate ID-urile de post ale producțiilor din grila de primăvară.

„AI-ul, dincolo de abordările emoționale, se dovedește clar o unealtă extraordinară în multe domenii, de la medicină la media. Am vrut să punem la treabă această unealtă și să explorăm noi direcții în care să implicăm creativitatea. Rezultatele au fost foarte interesante și ne-au făcut să înțelegem poate și mai mult cât de importantă și deloc replicabilă e creativitatea umană. Sigur că toate încercările au fost făcute mai rapid cu AI-ul decât lucrând manual, însă asta ne-a permis să gândim mai bine, să avem mult mai clar ceea ce ne dorim și să putem articula într-un mod general valabil rezultatul. Acum avem mult mai mult timp să „rafinăm” execuțiile, însă, factorul uman, inspirația, au rămas în continuare și fac, cu adevărat, diferența. Ca în orice misiune de pionierat, erorile sunt inerente, dar fac parte din procesul de invățare. Inteligența Artificială deja ocupă un loc din ce în ce mai important în viața noastră... și nu e decât începutul”, Vasile Alboiu, Creative Director PRO TV.

Vasile Alboiu Creative Director PRO TV

Evoluția face parte din natura umană. În urmă cu doar câțiva ani nu ne imaginam pe ce descoperiri ne vom baza în zilele noastre așa cum, la momentul actual, nu putem știi clar cum ne va surprinde viitorul. În diferite ocazii, PRO TV a folosit AI pentru punerea în scenă a unor momente creative.

Arthur C. Clarke spunea: „Cei mai inteligenți locuitori ai planetei în viitor nu vor fi oamenii sau maimuțele, ci vor fi mașinile, descendente ale calculatoarelor de astăzi”. Un pic sumbru… Poate că în această perioadă destul de tumultoasă din toate punctele de vedere, AI-ul este unul dintre subiectele discutate și, în același timp, controversate. Putem spune că AI-ul trece, în acest moment, printr-o fază de pionierat și ca orice nouă și foarte importantă descoperire, provoacă în același timp frică, dar și admirație”, a declarat Vasile Alboiu, Creative Director PRO TV.

Rezultatele echipei de Creație pot fi urmărite, în fiecare zi, la PRO TV și pe paginile oficiale de social media.

Survivor vizual