Între 14 și 19 februarie 2024, actrița principală și producătoarea Rina Gri, scenaristul și regizorul Alecs Năstoiu, producătorul și managerul de producție Ovidiu Vasu au avut parte de o călătorie fascinantă în Boston, SUA.

Punctul culminant al vizitei lor a fost premiera filmului Secretul Insulei Pin-Up la Somerville Theatre pe 17, urmată de o a doua proiecție la prestigiosul Embassy Theatre din Waltham pe 18 februarie.

Filmul Secretul Insulei Pin-Up nu numai că a captivat publicul, ci și-a câștigat recunoașterea cu două premii prestigioase. La cea de-a 49-a ediție a Festivalului de Film Sci-Fi din Boston, filmul a câștigat titlul de Best Production Design. Pe lângă acest premiu, Embassy Theater a acordat echipei prezente la proiecție premiul de excelență - o distincție acordată anual, care recunoaște contribuțiile remarcabile în cinematografie.

Festivalul din Boston, renumit pentru celebrarea inovației și imaginației în realizarea filmelor științifico-fantastice, a apreciat filmul Secretul Insulei Pin-Up pentru realizările sale remarcabile în departamentele de imagine, scenografie, efecte vizuale, costume, machiaj sau coafura. Capacitatea filmului de a transporta publicul într-o lume fascinantă din punct de vedere vizual este un merit pentru dăruirea și talentul întregii echipe de producție.

The Secret of Pin Up Island poster

Echipa creativă din spatele departamentelor vizuale ale filmului include un număr de talente excepționale. Directorul de imagine Lulu de Hillerin împreună cu Corina Florescu (scenograf), Agatha Vornicu (designer de costume), Ivona Velicu (machiaj) și Larisa Man (coafură), au ridicat narațiunea vizuală la standarde înalte.

Sprijiniți de experiența lui Bogdan Orcula în calitate de coordonator principal al animației și de către Bogdan Jugureanu (colorist), Lucian Țigănuș (animație 3D), Alexandra Sabrina Vulpe (CG), Alexandru Baltă (VFX supervisor), sub îndrumarea regizorului Alecs Năstoiu, experiența lor cumulată a modelat conceptul vizual remarcabil al filmului.

„Obținerea premiului pentru Best Production Design la a 49-a ediție a Festivalului de Film Sci-Fi din Boston este o onoare extraordinară. Reflectă efortul colectiv și viziunea artistică a echipei noastre. Suntem încântați că munca noastră este recunoscută într-un festival care apreciază și celebrează inovația.”, a declarat Alecs Năstoiu, autorul scenariului original Secretul Insulei Pin-Up.

Festivalul de Film Sci-Fi din Boston este unul dintre cele mai longevive festivaluri de film de gen din Statele Unite, prezentând filme inovatoare și de ultimă generație. În fiecare an, festivalul reprezintă o platformă de promovare a producțiilor de film science fiction, aducând totodată în prim planul industriei cinematografice creativitatea și viziunea realizatorilor.

Boston, orașul în care se află instituții prestigioase precum NASA, Harvard sau MIT, servește drept gazdă ideală pentru proiecția unui film în care inteligența artificială joacă un rol important în examinarea dimensiunilor enigmatice ale sănătății mintale.

Secretul Insulei Pin-Up este atât un film SF despre o fată închisă într-o fabrică abandonată din care încearcă să evadeze rezolvând puzzle-uri și enigme, cât și un film despre sănătatea mintală, despre oamenii care suferă de anxietate și depresie și soluțiile pentru a le depăși. Combină stiluri absurde și teatrale, dar asamblate pentru spectator într-un mod accesibil și, mai important, sincer și onest.

Filmul produs de Ovidiu Vasu, Rina Gri și Alecs Năstoiu, sub umbrela casei de producție GAT Transilvania Films, are o distribuție internațională, care le cuprinde în rolurile principale pe: Rina Gri, Beatrice Rubică, Ioana Cheregi, Theodora Popa, Anca Loghin, Larisa Dobrin, Ivy Chumley, Lora Djurovic, Carina Sămărtean, Cosmina Lircă, Oana Maria Dragne, Georgiana Teleman.

Pentru mai multe informații despre The Secret of Pin-Up Island și despre evenimentele viitoare, vă invităm să vizitați site-ul oficial al filmului și rețelele sociale.

Website: https://thesecretofpinupisland.com 

Facebook: https://www.facebook.com/thesecretofpinupisland/

Instagram: https://www.instagram.com/thesecretofpinupisland/