Din 1 martie, filmul regizat de Claudiu Mitcu - Hai, România! Povestea Generației de Aur debutează în cinema.

Pentru prima data la cinema, Povestea Generației de Aur, spusă de oamenii care au făcut-o posibilă.

Personalităti precum Gheorghe Hagi, Florin Răducioiu, Dan Petrescu, Ilie Dumitrescu, Gică Popescu, Ionuţ Lupescu, Adi Ilie, Bogdan Stelea, Florin Prunea, Miodrag Belodedici, Tibor Selymes, Dorinel Munteanu, Ion Vlădoiu, Anghel Iordănescu și mulți alții îi veți putea urmări în filmul Hai, România! Povestea Generației de Aur.

Hai, România! Povestea Generației de Aur este primul film documentar despre fotbalul românesc din anii de glorie.

O perioadă în care România a ajuns pe locul trei în lume în clasamentul FIFA și a reușit să obțină calificarea la trei Cupe Mondiale și două Campionate Europene. 

Protagoniștii acelor performanțe meritau acest film. Noi, suporterii, merităm să retrăim acele momente care ne-au scos în stradă. Așadar, la început de martie putem vedea pe marile ecrane cel mai amplu și minuțios documentar realizat în România despre Generația de Aur a fotbalului românesc.

Din 1 martie 2024, Hai, România! Povestea Generației de Aur poate fi văzut în cinematografele din toata țara și va spune povestea complexă a celei mai vii și intense perioade din fotbalul românesc: anii 1980-2000.

“Filmul este un pic de istorie a României prin fotbal. Nu este un film doar despre fotbal, este un film despre o perioadă importantă din istoria ţării noastre. Din care pot pomeni câteva elemente: influenţa familiei Ceauşescu în fotbalul românesc, Echipa Steaua în 1986, Revoluţia, Mineriada, Venirea Regelui Mihai în România, venirea Regelui Michael Jackson în România, Regele Hagi – Regele nostru. Spectatorii au ce să vadă” a declaran Claudiu Mitcu pentru CineFan.ro. Interviul complet îl puteţi urmări mai jos.

Hai, România! Povestea Generației de Aur este distribuit în cinematografe de Vidra.