HISTORY Channel România, parte din A+E Networks EMEA, anunță o nouă serie docu-reality de șase episoade, intitulată Vânătorii de Comori: România.

Premiera va avea loc marți, 14 mai, de la ora 21:00, la HISTORY Channel România.

O echipă de patru dealeri/anticari de obiecte de epocă, formată din Liviu Andrei, Dan Greere, Ștefana Micu și Gabi Badea, are la dispoziție 48 de ore pentru a satisface cererea unui client foarte important.

În fiecare episod, „vânătorii” caută în piețe de vechituri, colecții personale și cheamă vânzători în magazinul lor, în speranța de a găsi cele mai interesante și profitabile obiecte care să se potrivească cererii clientului lor. Aceștia își fac strategii, negociază, fac achiziții riscante, toate cu speranța că vor da peste o adevărată comoară pe care o pot duce la bancă.

Vânătorii de Comori: România se concentrează pe obiectele cu semnificație istorică, de colecție și de mare valoare tranzacțională dintr-o mare varietate de domenii. De la obiecte de artă deținute de Familia Regală la suveniruri din perioada comunistă, seria docu-reality Vânătorii de Comori va spune istoria României prin povestea obiectelor de valoare.

„Suntem bucuroși să prezentăm o nouă producție locală în România, pe măsură ce HISTORY Channel își menține prestigioasa poziție de lider în rândul televiziunilor factuale pentru al 11-lea an consecutiv, de asemenea rămânând în top 15 în topul televiziunilor din România. După două producții axate pe istoria și misterele României, de data aceasta ne-am hotărât să dezvoltăm un format axat pe divertisment, dar care este în continuare centrat pe istorie. Cu fiecare producție pe care o pregătim, vrem să arătăm publicului și partenerilor de afaceri că piața românească este foarte importantă pentru noi, cu intenția de a investi și mai mult în producții locale”, a declarat Karol Bek, Senior Commercial Director & Country Manager pentru România, A+E Networks CEE.

„Bucuria de a descoperi un obiect de valoare într-o cutie veche din pod, entuziasmul de a găsi o comoară la un târg de vechituri, adrenalina unei negocieri intense sau anxietatea unei achiziții riscante sunt doar câteva dintre situațiile reale pe care emisiunea le surprinde. Nu este în sine un documentar, ci un reality show ce prezintă povești și istorii despre România”, declară producătorul serialului, Agnieszka Kubiak, Head of Content Development and Creative la A+E Networks CEE.

„Suntem foarte bucuroși să producem prima emisiune pentru HISTORY Channel - «Vânătorii de Comori». Nu este doar o emisiune despre găsirea și achiziționarea de obiecte de epocă și antichități, ci este și o emisiune despre istoria României, spusă prin intermediul acestor obiecte. Mă bucur și mai mult că formatul emisiunii «Vânătorii de Comori» este un format comun Paprika-HISTORY. Sper ca acest lucru să fie începutul unei lungi colaborări”, a adăugat Christophe Brackx, directorul executiv al Paprika Studios România.

Vânătorii de comori: România își propune să spună povești captivante, interesante și nedescoperite despre istoria României prin intermediul unor obiecte vechi pe care oamenii doresc să le vândă. Emisiunea aruncă o privire transparentă asupra lumii colorate, dinamice și mereu surprinzătoare a obiectelor de epocă și a poveștilor care le fac valoroase, văzând lanțul tranzacțiilor de la achiziție, la evaluare și expertiză, până la vânzarea finală.

Vânătorii de comori: România este cea de-a treia producție locală a HISTORY Channel, după Misterul Aurului Dacic și Marcel Iureș Enigmele României. Serialul de 6 episoade este produs de Paprika Studios, care este prezentă în 8 țări din Europa Centrală și de Est, dezvoltând și producând programe de divertisment, reality și seriale de ficțiune pentru mai mult de 30 de canale în 16 limbi, cu peste 600 de ore pe an.