Seria limitată, în care joacă Ewan McGregor, este bazată pe romanul bestseller scris de Amor Towlesși va fi disponibilă în exclusivitate pe SkyShowtime din 18 aprilie.

SkyShowtime a lansat trailerul oficial pentru noul serial din opt episoade A Gentleman in Moscow / Un gentleman la Moscova. Serialul va avea premiera în exclusivitate pe platformă în data de 18 aprilie, cu trei episoade disponibile din momentul lansării.

O adaptare a romanului bestseller internațional scris de Amor Towles, A Gentleman in Moscow / Un gentleman la Moscova spune povestea contelui Alexander Rostov, interpretat de câștigătorul premiului Emmy,® Ewan McGregor, care, în urma Revoluției Ruse, constată că trecutul său aristocratic îl plasează de partea „greșită" a istoriei. Cruțat de la execuție, el este exilat de către un tribunal sovietic să locuiască în mansarda opulentului Hotel Metropol și amenințat cu moartea dacă va mai ieși vreodată afară.

Pe măsură ce trec anii și unele dintre cele mai zbuciumate episoade din istoria Rusiei au loc în fața hotelului, situația precară a lui Rostov îi oferă acces spre o lume mult mai mare, cea a descoperirilor emoționale. În timp ce își clădește o nouă viață închis între zidurile hotelului, Rostov descoperă adevărata valoare a prieteniei, a familiei și a iubirii.

Alături de McGregor, în serial joacă și Mary Elizabeth Winstead în rolul fermecătoarei actrițe Anna Urbanova; Alexa Goodall în rolul neașteptatei tinere prietene a contelui, Nina; Johnny Harris în rolul conflictualului ofițer de securitate Osip; și Fehinti Balogun în rolul lui Mishka, cel mai bun prieten al contelui de la universitate.

Din distribuție fac parte și Leah Harvey, Paul Ready, John Heffernan, Lyès Salem, Björn Hlynur Haraldsson, Dee Ahluwalia, Anastasia Hille, Daniel Cerqueira, Leah Balmforth, Billie Gadsdon și Beau Gadsdon.

A Gentleman in Moscow / Un gentleman la Moscova este produs de Lionsgate Television în asociere cu Paramount. 

Ben Vanstone este producător executiv și director al serialului, care este prima producție rezultată din contractul dintre Lionsgate și compania lui Tom Harper, Popcorn Storm Pictures. 

Harper este, de asemenea, producător executiv, alături de Ewan McGregor, Sharon Hughff, Pancho Mansfield, Xavier Marchand de la Moonriver TV și Amor Towles, scriitorul romanului bestseller al New York Times.

Sam Miller, câștigător al premiului BAFTA® și nominalizat la Emmy,este regizor și producător executiv pentru câteva episoade din seria limitată. Sarah O’Gorman este, de asemenea, regizor.

Serialul este distribuit de Paramount Global Content Distribution.