Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, a avut premiera mondială la Cannes. Este singurul film românesc din Competiția Oficială a celei de-a 77-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes care are loc între 14 și 25 mai.

Trei kilometri până la capătul lumii este povestea lui Adi este un adolescent de 17 ani, dintr-un sat din Delta Dunării, care, prin eforturile părinților săi, învață la Tulcea. Venit acasă în vacanța de vară, Adi se simte bine alături de familia sa și de prietena lui cea mai bună, Ilinca. Atunci când familia este confruntată violent cu un adevăr pe care nu îl pot nici ințelege, nici accepta, dragostea necondiționată pe care Adi ar trebui să o primească de la părinții săi dispare brusc, iar lui Adi îi rămâne o singură soluție.

Filmul produs de Miruna Berescu, prin casa de producție FAMart, îi are în rolurile principale pe Bogdan Dumitrache, Laura Vasiliu, Ciprian Chiujdea (aflat la debut în lungmetraj), Ingrid Micu-Berescu, Valeriu Andriuță.

Este cel de al treilea lungmetraj semnat de Emanuel Pârvu, după debutul Meda sau Partea nu prea fericita a lucrurilor care a primit 2 premii la Festivalul de Film de la Sarajevo în 2018, pentru cel ma bun regizor și cel mai bun actor principal (Șerban Pavlu) și lungmetrajul Marocco, selectat la Festivalul de la San Sebastian 2021.

Mai multe informații despre film dar și despre experiența echipei la Cannes vor fi postate pe paginile de Facebook: https://www.facebook.com/treikilometri și Instagram: https://www.instagram.com/treikilometri ale filmului.

În fotografii îi vedeți pe:

Emanuel Pârvu - regizor, co-scenarist
Bogdan Dumitrache - actor
Ciprian Chiujdea - actor
Valeriu Andriuță - actor
Ingrid Micu-Berescu - actriță
Miruna Berescu - producătoare, co-scenaristă.

Photo credits: Festival de Cannes, Profimedia.

trei kilometri cannes 2