Povestea personajelor fascinantei drame inspirată din cultura japoneză se va desfășura, probabil, pe parcursul a încă două noi sezoane.

Principalii parteneri de creație sunt producătorii executivi și scenariștii Justin Marks și Rachel Kondo, dar și producătorul executiv Michaela Clavell și producătorul - protagonist Hiroyuki Sanada.

Shōgun este cel mai vizionat show al FX din toate timpurile, record înregistrat pe baza orelor de streaming la nivel global.

Toate cele 10 episoade sunt disponibile acum pentru vizionare pe Hulu în S.U.A. și pe Disney+ la nivel international

FX, Hulu și moștenitorii lui James Clavell lucrează la extinderea serialului dramatic de mare succes, Shōgun, cu încă două sezoane. Calendarul de producție nu a fost încă stabilit, dar echipa scenariștilor este în curs de constituire și va începe activitatea în această vară.

În primele nouă săptămâni de la premieră, Shōgun a devenit cel mai urmărit show al FX, pe baza orelor de vizionare la nivel global. Toate cele 10 episoade ale sezonului 1 din Shōgun, care s-a încheiat pe 23 aprilie, sunt disponibile pentru streaming pe Disney+ la nivel global și pe Hulu în SUA.

Shōgun a fost foarte bine primit de critici, fiind considerat: 

  • "cel mai bun serial de televiziune al anului" - Esquire
  • "o adevărată capodoperă" - TIME
  • "nu doar unul dintre cele mai bune seriale ale anului, ci și unul dintre cele mai bune seriale care au apărut vreodată pe ecrane" - Collider
  • "clar unul dintre cele mai bune show-uri din 2024" - Forbes
  • "cel mai bun serial al anului, la mare distanță de restul " - Polygon
  • "cel mai bun serial TV în acest moment - cu cele mai bune interpretări actoricesti" - The Daily Beast
  • "unele dintre cele mai bune interpretări ale anului de până acum" - Paste
  • "Shōgun de la FX nu este un remake - este o revelație.... o adevărată capodoperă" - TIME
  • "Uluitorul Shogun este adevărata epopee TV pe care o așteptați" - USA Today
  • "Maiestuos.... palpitant și fascinant....Nu am mai vrut să părăsesc această lume" - TV Guide

Shōgun, o adaptare originală a bestsellerului lui James Clavell, este plasat în Japonia anului 1600, în pragul unui război civil care va defini întregul secol.

Producătorul Hiroyuki Sanada joacă rolul „Lordului Yoshii Toranaga”, care se luptă pentru viața sa în timp ce dușmanii săi din Consiliul Regenților se unesc împotriva sa. Când o corabie europeană misterioasă este găsită abandonată într-un sat de pescari din apropiere, căpitanul ei, englezul John Blackthorne (Cosmo Jarvis), poartă cu el secrete care l-ar putea ajuta pe Toranaga să încline balanța puterii și să distrugă influența extraordinară a dușmanilor lui Blackthorne - preoții iezuiți și negustorii portughezi.

Destinele lui Toranaga și Blackthorne devin strâns legate de traducătoarea lor, Toda Mariko (Anna Sawai), o nobilă creștină misterioasă și ultima dintr-un neam dezonorat. În timp ce își slujește stăpânul în mijlocul acestui peisaj politic tensionat, Mariko trebuie să reconcilieze noua ei legătură cu Blackthorne, angajamentul ei față de credința care a salvat-o și datoria față de răposatul ei tată.

Shōgun prezintă o distribuție japoneză foarte apreciată, o premieră pentru o producție americană, inclusiv Tadanobu Asano în rolul lui „Kashigi Yabushige”, un trădător notoriu și un apropiat al lui Toranaga; Hiroto Kanai în rolul lui „Kashigi Omi”, tânărul conducător al satului de pescari unde a fost găsită nava lui Blackthorne; Takehiro Hira în rolul lui „Ishido Kazunari”, un birocrat puternic care este principalul rival al lui Toranaga; Moeka Hoshi în rolul lui „Usami Fuji”, o văduvă care trebuie să-și găsească un nou scop în mijlocul luptei domnului său; Tokuma Nishioka în rolul „Toda Hiromatsu”, generalul de încredere și cel mai apropiat prieten al lui Toranaga; Shinnosuke Abe în rolul „Toda Hirokatsu” ("Buntaro"), soțul gelos al lui Mariko; Yuki Kura în rolul lui „Yoshii Nagakado”, fiul impetuos al lui Toranaga cu o dorință puternică de a-și dovedi valoarea; Yuka Kouri în rolul lui „Kiku”, o curtezană renumită pentru măiestria sa artistică în toată Japonia și Fumi Nikaido în rolul lui „Ochiba no Kata”, mama venerabilă a moștenitorului care nu se va opri de la nimic pentru a pune capăt lui Toranaga și amenințării acestuia la adresa puterii fiului ei.

Shōgun de la Studiourile FX este creat de Rachel Kondo și de Justin Marks, iar Marks fiind showrunner și producător executiv alături de Michaela Clavell, Edward L. McDonnell, Michael De Luca și Kondo. Serialul este produs de FX Productions.

Abonamentul Disney+ este disponibil pentru 36,99 Lei pe lună, fără alte costuri, cu posibilitatea de a-l anula oricând. Utilizatorii vor putea viziona producții pentru toate gusturile și noi seriale TV, blockbustere și filme originale de success care se adaugă pe tot parcursul anului sub cele șase mărci ale sale: Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic și Star.

Abonații au acces la o amplă bibliotecă de divertisment care cuprinde de la documentare la drame aclamate de critici, și de la comedie la animații clasice. În plus, sunt disponibile pentru vizionare noi producții originale precum Becoming Karl Lagerfeld, Cristóbal Balenciaga dar și Shardlake, precum și de cele mai recente sezoane din serialele de succes Crime în imobil și Ursul.

DESPRE FX 

FX, o divizie a Disney Entertainment, este un brand global multiplatformă care dezvoltă, produce, comisionează și comercializează programe originale pentru Hulu și canalele liniare FX și FXX în SUA, precum și pentru Star+ în America Latină și Disney+ în toate celelalte teritorii internaționale.

Marca FX apare deasupra titlului pe întreaga sa listă de programe originale. În ultimele două decenii, FX a fost responsabil pentru unele dintre cele mai apreciate și premiate emisiuni de televiziune, aclamate de critici și premiate.

Unele dintre titlurile actuale și tradiționale ale mărcii includ dramele American Horror Story, American Crime Story, The Americans, Damages, Fargo, FUED, Justified, Nip/Tuck, The Old Man, The Patient, Pose, Rescue Me, The Shield, Shōgun, Snowfall și Sons of Anarchy; comediile Archer, Atlanta, The Bear, The Bear, Better Things, DAVE, It's Always Sunny in Philadelphia, Reservation Dogs și What We Do in the Shadows; și o serie tot mai mare de documentare și documentare, inclusiv The New York Times Presents, Welcome to Wrexham și Dear Mama.

DESPRE DISNEY+

Disney+ este platforma dedicată de streaming care cuprinde filme și seriale de la Disney, Pixar, Marvel, Star Wars și National Geographic, alături de Familia Simpson și multe altele. În anumite țări, serviciul include și noul brand de producții de divertisment general, Star. Serviciul de streaming direct către consumator, Disney+ de la The Walt Disney Company oferă o colecție de conținut original exclusiv, în continuă dezvoltare, printre care filme de lung metraj, documentare, seriale de acțiune, de animație și scurtmetraje.

Având acces la vasta gamă Disney de filme si divertisment TV, Disney+ găzduiește, de asemenea, cele mai noi producții lansate de The Walt Disney Studios. Pentru mai multe informații, vizitați disneyplus.com sau căutați aplicația Disney+ pe majoritatea dispozitivelor mobile și a televizoarelor conectate.