Indrăgitul actor Doru Ana ne-a părasit azi la 68 de ani. A fost un actor și regizor român, născut pe data de 28 februarie 1954 în București.

Absolvent I.A.T.C. 1980 la Clasa Prof.univ. Olga Tudorache şi Florin Zamfirescu, a interpretat peste 50 de roluri în teatru, de la Bufonul Tocilă din comedia Cum vă place de W. Shakespeare până la Stalin din drama Stalin şi Bufonul, de G. Aleende, sau de la Cebutakin din Trei surori de Cehov la Zaharia Trahanache din O scrisoare pierdută de I.L.Caragiale.

Activitatea teatrală s-a desfaşurat pe scenele teatrelor Bulandra, Comedie, Naţional, Creangă, sau în teatrele din ţară: Braşov, Sibiu, Ploieşti.

A fost Conf. univ.dr. la U.N.A.T.C - I.L.Caragiale.

A apărut în numeroase filme printre care amintim: Ultima zi (2016, r. Gabriel Achim), Visul lui Adalbert (2016, r. Gabriel Achim), Francesca (2009, r. Bobby Păunescu), Nunta mută (2008, r. Horatiu Mălăele), Moartea domnului Lăzărescu (2005, r. Cristi Puiu), Terminus Paradis (1997, r. Lucian Pintilie), Undeva în Est (1991, r. Nicolae Mărgineanu), Primăvara bobocilor (1987, r. Mircea Moldovan).

Este cunoscut şi pentru apariţiile în serialele de succes: Pariu cu viaţa, Fructul oprit, Umbre sau Adela.

Ultimele filme în care poate fi văzut sunt: Căutătorul de vânt (r. Mihai Şofronea), Dosarul 631 (r. Marius Th. Barna) şi Three Way Week (r. Bruno Coppola) – aflat în acest moment în post-producţie.