Fabelmans: Povestea unei vieți aparte, favoritul pentru nominalizările la Premiile Oscar® în 2023, este filmul pe care cineaștii de pretutindeni îl așteaptă de la Steven Spielberg de mai bine de 45 de ani.

Un titlu de excepție despre viața aclamatului regizor, despre care mărturisește că „Era singura poveste pe care îmi doream cu adevărat să o spun”.

Filmul Fabelmans: Povestea unei vieți aparte este distribuit de Vertical Entertainment și poate fi vizionat exclusiv în cinematografe, din 25 noiembrie 2022.

Un portret profund personal al copilăriei americane din secolul XX, Fabelmans: Povestea unei vieți aparte de Steven Spielberg este o amintire cinematografică a forțelor și a familiei care au modelat viața și cariera regizorului. O poveste universală despre maturizare, despre căutarea viselor unui tânăr izolat, filmul este o explorare a iubirii, a ambiției artistice, a sacrificiului și a momentelor de descoperire care ne permit să vedem adevărul despre noi înșine și despre părinții noștri, cu claritate și compasiune.


Sammy Fabelman (Gabriel Labelle) este dedicat creației filmului, un interes care este sărbătorit și susținut de mama sa artistică, Mitzi (actrița de patru ori nominalizată la Oscar® Michelle Williams). Tatăl lui Sammy, un om de știință de succes, Burt (Paul Dano), susține pasiunea lui Sammy pentru filme, dar o consideră un hobby fără viitor.

De-a lungul anilor, Sammy a documentat aventurile familiei sale și a devenit regizorul unor producții de film amator din ce în ce mai elaborate, cu surorile și prietenii lui. Până la 16 ani, Sammy este atât observatorul principal, cât și arhivarul poveștii sale de familie, dar când familia sa se mută în vest, Sammy descoperă un adevăr sfâșietor despre mama lui care le va redefini relația și va modifica viitorul pentru el și pentru întreaga sa familie.

Fabelmans: Povestea unei vieți aparte îi are, de asemenea, în rolurile principale pe Seth Rogen în rolul lui Bennie Loewy, cel mai bun prieten și „unchi” de onoare pentru copiii familiei Fabelman, și nominalizatul la Premiile Oscar® Judd Hirsch în rolul lui Boris, unchiul lui Mitzi.

Distribuția o include și pe actrița nominalizată la Oscar® Jeannie Berlin în rolul bunicii paterne a lui Sammy, Hadassah Fabelman; Julia Butters ca sora lui Sammy, Reggie; Robin Bartlett în rolul bunicii materne a lui Sammy, Tina Schildkraut, și Keeley Karsten în rolul surorii lui Sammy, Natalie.

Fabelmans: Povestea unei vieți aparte este regizat de Steven Speilberg și scris de Spielberg împreună cu dramaturgul câștigător al premiului Pulitzer Tony Kushner, care a primit mai multe nominalizări la Oscar® pentru scenariile sale pentru Lincoln și Munich.

Muzica este creată de câștigătorul a cinci Premii Oscar® John Williams.

O producție Amblin Entertainment, filmul Fabelmans: Povestea unei vieți aparte regizat de Steven Spielberg este distribuit în România de Vertical Entertainment și poate fi vizionat exclusiv în cinematografe, din 25 noiembrie 2022.