În aceasta săptămână, Emanuel Lăzărescu şi Cristi Dumitrescu vă invită la un nou episod de CineFAN.podcast - Podcastul Industriei de Film din România, unde o au ca invitată pe actrița Anca Dumitra.

Își amintește că ideea de a se face actriță a încolțit, cel mai probabil, pe când se uita la serialul Dallas. Și a crescut în liceu, cu trupa de teatru Milenium.

A debutat în film în 2009, în Copilăria lui Icar (r. Alex Iordăchescu), unde a descoperit ce înseamnă de fapt cinematografia. Câteva scurt-metraje mai târziu, în urma unui casting în care i-a emoționat pe toți până la lacrimi, primește cel mai greu rol: cel al Anei, o tânără româncă răpită și obligată să se prostitueze, în Doing Money (r. Lynsey Miller) produs de BBC, după o poveste reală. Aici a jucat alături de alţi actori români precum Cosmina Stratan, Dragoş Bucur, Alec Secăreanu, Mădălina Craiu şi Sergiu Costache.

Au urmat Complet Necunoscuți (r. Octavian Strunilă) și Haita de acțiune (r. Vali Dobrogeanu) – ce poate fi văzut acum la cinema, o comedie de acţiune cu Matei Dima, Vlad Brumaru, Antonia şi Alex Bogdan.

Restul timpului și-l petrece pe scena de teatru sau filmând pentru serialul TV Las Fierbinți, alături de care crește frumos de peste un deceniu. Pentru că, dacă vorbim de Anca Dumitra, talentul se vede atât pe micul cât și pe marele ecran.

Începe un nou episod de CineFAN.podcast pe care îl puteţi urmări mai jos: