European Film Promotion a anunțat care sunt actorii selectați pentru programul European Shooting Stars, din cadrul celei de-a 73-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin.

Printre cei 10 participanți se află și actrița și coregrafa, Judith State - propunerea României. Judith a câștigat Premiul Gopo pentru Cea mai bună actriță în 2019, pentru rolul său în filmul Monștri. (r. Marius Olteanu). A jucat în filme precum Sieranevada (r. Cristi Puiu), Malmkrog (r. Cristi Puiu), Tata mută munții (r. Daniel Sandu) și R.M.N. (r. Cristian Mungiu), pentru care a fost nominalizată la Shooting Stars.

Despre rolul său în R.M.N., juriul a declarat că „Dă dovadă de o abilitate naturală și o prezență puternică, aducând autenticitate și farmec rolului. Este foarte prezentă și capabilă să depășească limitele ecranului pentru a emoționa publicul.”

Cei 10 participanți au fost selectați din 27 de nominalizări, de un juriu internațional compus din regizorul polonez Jan Komasa, directorul de casting olandez Rebecca van Unen, producătorul norvegian Maria Ekerhovd, editorul de lung metraje internaționale al Variety Leo Barraclough, din Marea Britanie și fosta participantă la Shooting Stars, Veronica Echegui.

„Suntem foarte recunoscători institutelor naționale de promovare și film care ne-au oferit oportunitatea de a descoperi talentele emergente din țările lor și juriului care s-a confruntat cu o adevărată provocare în selectarea celor mai buni 10 dintr-un grup atât de puternic de nominalizați. Suntem foarte încântați să vă prezentăm selecția European Shooting Stars 2023, care se caracterizează prin diversitate de vârstă, experiență și medii culturale, dar sunt unite în reprezentarea talentului actoricesc excepțional. Toți sunt cu adevărat pregătiți pentru a fi descoperiți internațional.” a declarat Tina Hajon, director de program la Shooting Stars.

Ceilalți 9 actori selectați sunt Joely Mbundu (Belgia), Alina Tomnikov (Finlanda), Leonie Benesch (Germania), Thorvaldur Kristjansson (Islanda), Benedetta Porcaroli (Italia), Yannick Jozefzoon (Olanda), Kristine Kujath Thorp (Norvegia), Gizem Erdogan (Suedia) și Kayije Kagame (Elveția).

Participanții vor fi prezentați presei internaționale, industriei de film și publicului în cadrul festivalului, prin programe de networking atent gândite pentru a-i sprijini în carieră.

Dintre numele care au luat parte de-a lungul celor peste 25 de ani la Shooting Stars se numără Matilda de Angelis (Atlas, The Undoing), Bill Skarsgård (It, It Chapter 2), Carey Mulligan (She Said, The Dig, Promising Young Woman, The Great Gatsby), Alba Rohrwacher (Happy as Lazzaro), câștigătoarea Premiului Oscar, Alicia Vikander (Beckett, Tomb Raider), Maisie Williams (Game of Thrones), Riz Ahmed (Encounter, Sound of Metal, Rogue One: A Star Wars Story, Mogul Mowgli), George MacKay (Münch – The Edge of War, 1917), Daniel Brühl (All Quiet on the Western Front) și Louis Hofmann (The Forger).

European Film Promotion a fost înființată în 1997 și este unica rețea europeană de promovare a industriilor cinematografice ale continentului. Rețeaua cuprinde organizaţii din 38 de state membre europene și promovează, prin programele dezvoltate în cadrul celor mai mari festivaluri de film din lume, cinematografia europeană și cineaștii acesteia.

EFP este susținută financiar de Europa Creativă prin programul MEDIA, precum și de Uniunea Europeană.

Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc (ADFR) este o organizație non-guvernamentală, care are ca scopuri principale sprijinirea producției și distribuției de film independent și dezvoltarea unor noi comunități de cineaști și cinefili în România. Pe lângă reprezentarea României la EFP, susținem promovarea filmului românesc și european prin publicarea revistei online bilingvă Films in Frame.

Mai multe informații:

www.romfilmdevelopment.org

www.facebook.com/ADFRro

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

shooting stars 2023


Din aceeasi categorie...

Dylan Sprayberry din Teen Wolf şi Man of Steel vine pentru prima dată la Comic Con în București

Dylan Sprayberry din Teen Wolf şi Man of Steel vine pentru prima dată la Comic Con în București

Dylan Sprayberry, cunoscut pentru rolurile tânărului Clark Kent din blockbusterul Man of Steel şi al lui Liam Dunbar din Teen Wolf, va fi prezent pentru prima dată la Comic Con în București în perioada 20-21 mai. ...

Promenada Mall găzduiește cea de-a șasea ediție a Green Tech & Film Festival

Promenada Mall găzduiește cea de-a șasea ediție a Green Tech & Film Festival

Primăvara aceasta, Promenada Mall este gazda celei de-a șasea ediții a Green Tech & Film Festival, care se va desfășura între 29 martie și 7 aprilie.

Cineaștii români se pot înscrie la First Cut Lab TIFF 2023

Cineaștii români se pot înscrie la First Cut Lab TIFF 2023

Programul First Cut Lab, dedicat lung metrajelor aflate în post-producție, se întoarce la TIFF și în 2023.