Adolescenții pasionați de film, fotografie sau editare video sunt așteptați să se înscrie într-unul dintre cele mai longevive programe dedicate lor din țară: Let’s Go Digital!

Programul face parte din Festivalul Internațional de Film Transilvania ce are loc în acest an între 9 – 18 iunie 2023.

Înființat acum peste 20 de ani, Let’s go digital! este  un atelier de creație care le oferă șansa tinerilor de a explora lumea filmului, sub îndrumarea experților din industrie. Până pe 24 aprilie 2023, liceenii cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani sunt invitați să se înscrie în această aventură completând formularul disponibil pe site-ul TIFF: tiff.ro/lgd/formular-inscriere.

Participarea este gratuită, costurile pentru cazare, masă și acreditare la festival fiind acoperite de organizatori.

Ajuns la ediția cu numărul 21, Let’s Go Digital! reprezintă o rampă de lansare pentru tinerii creativi, interesați să dezvolte o carieră în industria cinematografică. De la momentul lansării programului și până astăzi, peste 420 de liceeni s-au bucurat de experiența Let’s Go Digital!. Cei mai mulți dintre aceștia au absolvit ulterior studii în domeniu și au cariere solide în industrie.

Printre cei mai cunoscuți se numără cineastul Andrei Huțuleac (Copacul Dorințelor: Amintiri din copilărie, #doogpoopgirl), actorul, regizorul și scenaristul Anghel Damian (Călătoria fantastică a Maronei, Celed, Clanul), regizoarele Teona Galgoțiu (Vreau să sparg sera – scurtmetraj nominalizat la Premiile Gopo 2023), Luiza Pârvu, Anda Pușcaș și Ana Maria Comănescu, editorii Letiția Ștefănescu (Sieranevada), Răzvan Ilinca, Ștefan Pârlog, operatorii Tudor Platon și Vladimir Bulza, criticii Irina Trocan și Iulia Voicu.

Și la ediția din acest an, 10 liceeni vor primi șansa de a lucra în echipă, în vederea dezvoltării unui proiect de film. Aleși în urma unei preselecții, aceștia vor avea la dispoziție 10 zile pentru a parcurge fiecare etapă de producție, timp în care vor primi îndrumarea profesioniștilor din domeniu, vor avea acces la aparatură de filmare profesională și vor fi invitați să participe la evenimentele TIFF.

Doi seniori, foști cursanți ai atelierului, li se vor alătura celor 10 participanți pe parcursul programului, pregătiți să le ofere sfaturi de producție și să-i ghideze în aventura realizării primului lor film. Tot ei vor crea making off-ul ediției, surprinzând experiența participării la workshop.

La finalul festivalului, cele trei filme realizate de adolescenți vor fi proiectate în fața specialiștilor din domeniu, urmând ca fiecare dintre tinerii creatori să primească sfaturi personalizate. 

Regulamentul poate fi consultat aici: tiff.ro/lgd/regulament

lets go digital visual 2023


Din aceeasi categorie...

Primul invitat la Comic Con Iași: Henry Ian Cusick din Lost și The 100 vine pentru prima dată în România

Primul invitat la Comic Con Iași: Henry Ian Cusick din Lost și The 100 vine pentru prima dată în România

Henry Ian Cusick, cunoscut pentru rolul lui Desmond din Lost, Marcus Kane din The 100 sau Stephen Finch din Scandal, vine la prima ediție Comic Con Iași. ...

TIFF 2023 | Horațiu Mălăele va primi Premiul de Excelență

TIFF 2023 | Horațiu Mălăele va primi Premiul de Excelență

Actor, regizor, caricaturist și scriitor, Horațiu Mălăele va primi Premiul de Excelență la Gala de Închidere TIFF.22. 

Festivalul Ceau, Cinema! 2023 anunţă juriul şi primele proiecţii speciale

Festivalul Ceau, Cinema! 2023 anunţă juriul şi primele proiecţii speciale

Încă două lozuri (2023), noua comedie a regizorului Paul Negoescu va fi prezentată în cadrul festivalului.